ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗ ΔΡΑΜΑΣ 2010-2011

Κλικ εδώ, για την Ονειρούπολη Δράμας 2011-2012  

Ένα Χριστουγεννιάτικο παραμύθι ξετυλίγεται κάθε χρόνο στην πόλη της Δράμας..

Η Ονειρούπολη είναι μια γιορτή για όλο τον κόσμο, κάθε ηλικίας, ένα πανηγυράκι που στήνεται κάθε χρόνο στο χώρο του Δημοτικού Κήπου και της Πλατείας Ελευθερίας της Δράμας…
Για παραπάνω από ένα μήνα, τα πάντα, μεταμορφώνονται σε ένα Χριστουγεννιάτικο χωριό, έτσι όπως θα το είχε ονειρευτεί κι ένα μικρό πιτσιρίκι…

Ένα τεράστιο παγοδρόμιο, το Χριστουγεννιάτικο δέντρο με τη φάτνη και ένα εντυπωσιακό, πολύχρωμο Καρουζέλ, είναι τα πρώτα που θα συναντήσετε, μπαίνοντας στην Ονειρούπολη…

Λίγο πιο κάτω, στο Σπίτι του Άη Βασίλη, ο παχουλός γέροντας περιμένει χαμογελαστός όλους τους μικρούς του φίλους, ενώ στο Ταχυδρομείο, οι μικροί επισκέπτες μπορούν να ταχυδρομήσουν τις επιθυμίες και τις ευχές τους.
Στο Εργαστήριό του τα παιδιά μπορούν να διασκεδάσουν με την ψυχή τους, φτιάχνοντας ότι βάζει ο νους τους, ενώ το Ηigh-tech Εργαστήριο των ξωτικών, είναι το αγαπημένο στέκι των μεγαλύτερων παιδιών, μιας και ο χώρος είναι γεμάτος με ηλεκτρονικούς υπολογιστές!!!

Η Ονειρούπολη διαθέτει και 3 τρενάκια!! Το ένα κάνει βόλτες μέσα στη Χριστουγεννιάτικη Νανοπολιτεία, το δεύτερο κάνει τις ζαβολιές του ανάμεσα στα δέντρα του Δημοτικού Κήπου και της Πλατείας Ελευθερίας, ενώ στο τρίτο, επιβάτες κάθε ηλικίας μπορούν να απολαύσουν μια μαγευτική διαδρομή, θαυμάζοντας τα ομορφότερα σημεία της πόλης της Δράμας.

Τι άλλο θα βρείτε στην Ονειρούπολη;

Το Σπίτι της περιβαλλοντικής οργάνωσης Αρκτούρος, το Ατελιέ των Ξωτικών, αλλά και το Σπίτι της Οικοπεριπέτειας, ένας χώρος όπου μικροί και μεγάλοι μαθαίνουν να κατασκευάζουν πράγματα από ανακυκλώσιμα υλικά, οικολογικά προϊόντα και υλικά της φύσης..

Να μη ξεχνάμε και το παραδοσιακό Σπιτάκι με τα Ζαχαρομαγειρέματα, το πιο λαχταριστό από όλα… Εκεί, τα παιδιά, με τη βοήθεια των γυναικών του χωριού, φτιάχνουν Χριστουγεννιάτικες, παραδοσιακές λιχουδιές, τις οποίες δοκιμάζουν μετά, μιας και το λαχταριστό αποτέλεσμα το γεύονται πρώτα οι παρασκευαστές!!

Μέσα στην Ονειρούπολη, θα βρείτε και ένα παραδοσιακό, ξύλινο σπιτάκι, όπου εκεί, όλα τα παιδιά μπορούν να αφήνουν κάποια από τα παιχνίδια που δε χρησιμοποιούν πια, με σκοπό αυτά που είναι σε καλή κατάσταση, να δοθούν σε παιδάκια που έχουν ανάγκη από ένα χαμόγελο..

Φυσικά, μέσα από όλα αυτά, δε θα μπορούσε να λείψει και η παραδοσιακή Χριστουγεννιάτικη αγορά…

Σπιτάκια ξύλινα σε κάθε γωνιά του χωριού, ντυμένα στα γιορτινά τους, προσφέρουν ότι μπορεί να φανταστεί ο νους μας.. Λαχταριστά (και άκρως παχυντικά) γλυκά, ζαχαρωτά, παγωτά, σακουλίτσες με κάστανα που μόλις βγήκαν από τη φωτιά, ζεστό κόκκινο κρασί, μέχρι στολίδια για το δέντρο, ξύλινα είδη χειροποίητα, αλλά και αναμνηστικά από την Ονειρούπολη, όλα σε συμβολική, ή εξαιρετικά χαμηλή τιμή..

Αξίζει να αναφέρουμε πως μέσα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, περιλαμβάνονται συναυλίες με νεανικά και παραδοσιακά μουσικά σχήματα, θεατρικές παραστάσεις, κουκλοθέατρα, εκδηλώσεις με εκθέσεις φωτογραφίας, ζωγραφικής, χειροτεχνίας και πολλά άλλα..
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνται κάθε ημέρα, πρωί και απόγευμα, καλύπτοντας τα γούστα μικρών και μεγάλων!

Να μη ξεχάσουμε να αναφέρουμε πως μαζί με την Ονειρούπολη, ξεκινούν πάντα και δύο μεγάλοι Διαγωνισμοί..
Ο Διαγωνισμός Φωτογραφίας και ο Διαγωνισμός Συγγραφής του καλύτερου Χριστουγεννιάτικου Παραμυθιού, όπου μικροί και μεγάλοι βάζουν τα δυνατά τους, με στόχο το μεγάλο έπαθλο, που είναι πάντα έκπληξη…

Η Ονειρούπολη ξεκίνησε τη λειτουργία της το Δεκέμβριο του 2004 και μέχρι σήμερα αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες Χριστουγεννιάτικες γιορτές!!
Μέσα σε αυτή, οι πολίτες της Δράμας, χτίζουν εδώ και 7 χρόνια, μια μεγάλη Παιδική Βιβλιοθήκη, όπου οι επισκέπτες της Ονειρούπολης (μικροί και μεγάλοι) μπορούν να φέρνουν τα παλιά τους βιβλία, τετράδια ή παραμύθια και να τα χαρίζουν στη Βιβλιοθήκη, προσφέροντας έτσι μια μεγάλη βοήθεια σε παιδάκια που την έχουν πραγματικά ανάγκη.

Η Ονειρούπολη Δράμας ανοίγει τις πύλες της φέτος, στις 3 Δεκεμβρίου 2010 και, μέχρι τις 7 Ιανουαρίου 2011, είναι έτοιμη να προσφέρει απλόχερα, σε μικρούς και μεγάλους,  ημέρες γεμάτες χαμόγελα!!

Κλικ εδώ, για την Ονειρούπολη Δράμας 2011-2012  

ΕΔΩ και η επίσημη ιστοσελίδα της, με όλο το Πρόγραμμα των Εκδηλώσεων!

🙂

2 thoughts on “ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗ ΔΡΑΜΑΣ 2010-2011

Σχολιάστε