THE MAN WHO INVENTED CHRISTMAS – (upcoming 2017)

O Dan Stevens και ο Christopher Plummer ενσαρκώνουν τους 2 πρωταγωνιστές (Ντίκενς και Σκρουτζ) της επερχόμενης ταινίας »The Man who invented Christmas».

Η ιστορία ξεκινάει τον Οκτώβριο του 1843, όπου ο νεαρός τότε συγγραφέας, έχοντας αποτύχει στις 3 προηγούμενες συγγραφικές του προσπάθειες και χρεοκωπημένος μέχρι το λαιμό, κάνει μια τελευταία προσπάθεια να σταθεί στα πόδια του..
Μην έχοντας καν τα απαραίτητα να βιοποριστεί αυτός και η οικογένειά του, τελείως αποθαρρυμένος και παράλληλα, άσχημα γρυπωμένος, κάθεται και γράφει τη Χριστουγεννιάτικη Ιστορία, τη γνωστή σε όλους ιστορία με τον σπαγγοραμένο και τσιφούτη Εμπενίζερ Σκρουτζ.

Το βιβλίο προκάλεσε αμέσως αίσθηση και»έφερε νέο αέρα»σε μια γιορτή που είχε πέσει για πολλά χρόνια σε δυσμένεια..
Ήταν μια σκληρή και θλιβερή εποχή και η ανάγκη για πνευματική ανανέωση απελπιστικά μεγάλη…
Η κοινωνία αγκάλιασε αμέσως το βιβλίο, ο Ντίκενς το αγάπησε υπερβολικά και έγινε ένα με τους πρωταγωνιστές της ιστορίας του, ενώ, αξίζει να σημειώσουμε, πως, είχε πληρώσει ο ίδιος τα χρήματα για να εκδοθεί το βιβλίο, απαιτώντας η τιμή του να είναι εξαιρετικά χαμηλή, ούτως ώστε όλοι οι άνθρωποι (οι περισσότεροι φτωχοί δυστυχισμένοι εκείνη την εποχή), να μπορούν να το αγοράσουν.

Η Χριστουγεννιάτικη Ιστορία και τα χιόνια!
Την περίοδο που ο συγγραφέας έγραφε τη Χριστουγεννιάτικη ιστορία, στην Αγγλία επικρατούσε ένας απίστευτος καιρός, με παγετούς, χιονοθύελλες, θερμοκρασίες που όμοιές της δεν είχε ξαναδεί η χώρα! Ο Ντίκενς συνδύασε τον καιρό με τα Χριστούγεννα στο βιβλίο του και μάλιστα λέγεται πως γι’ αυτό, τα Χριστούγεννα, για όλο τον κόσμο, είναι, συνδεδεμένα με το χιόνι.

Η Χριστουγεννιάτικη Ιστορία ( A Christmas Carol) κυκλοφόρησε ακριβώς μια εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα και συγκεκριμένα στις 19 Δεκεμβρίου, του 1843.

Βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του Les Standiford, η ταινία »The Man Who Invented Christmas» αναμένεται να βγει στους κινηματογράφους το χειμώνα του 2017.

Η παραγωγή είναι Ιρλανδοκαναδική, τη σκηνοθεσία υπογράφει ο ΒρετανόΙνδός Bharat Nalluri και το σενάριο η Καναδή Suzan Coyne.

Σχολιάστε