Ο ΑΗ ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΤΟ ΜΕΞΙΚΟ

Στο πάρκο Αλεμάδα Σεντράλ της πόλης του Μεξικού, το να βρει κανείς τον ομορφότερο Άη Βασίλη, είναι σχεδόν τόσο ασημαντικό όσο και το να αποφασίσει τί δώρα θα του ζητήσει να του φέρει.

Στο Μεξικό, αυτή η φιγούρα με το κόκκινο κουστούμι, κοντεύει να υπερκαλύψει την παράδοση των Μάγων, οι οποίοι εδώ και χρόνια, εφπδιάζουν τα παιδιά με δώρα.
Και παρόλο που οι Αμερικανοί είναι αυτοί που εξήγαν τον Άγιο Βασίλη στο Μεξικό, ο μαθητής έχει πλέον σήμερα ξεκάθαρα ξεπεράσει το δάσκαλό του..
Ενώ στις ΗΠΑ τα μεγάλα εμπορικά καταστήματα προτείνιυν συνήθως έναν απλό, κακόμοιρο μεταμφιεσμένο Άη Βασίλη καθισμένο σε μια καρέκλα, σε χιονισμένο ντεκόρ, στην Αλεμάδα συμβαίνουν τελείως διαφορετικά πράγματα… καμιά σαρανταριά πλανόδιοι μικρέμποροι τσακώνονται κάθε χρόνο για μια καλή θέση στη σκιά ενός δέντρου ή μιας πρασιάς, λοπου στήνουν ολόκληρα σκηνικά μετά μουσικής, ελπίζοντας να προσελκύσουν όσο το δυνατόν μικρούς μπόμπιρες που θα καθίσουν στα γόνατά τους, για μια φωτογραφία και ένα καλό μυστικό….

Κατά τα άλλα, εδώ και πάρα πολά χρόνια, στις 6 Ιανουαρίου, οι χρυσοντυμένοι Μάγοι καταφτάνουν στην Αλεμάδα, για να ανοίξουν κι αυτοί με τη σειρά τους τις γεμάτες δώρα εσάρπες τους, μοιράζοντας στα μικρά Μεξικανάκια κούκλες, αυτοκινητάκια και γλυκά.

Για τους Μεξικανούς, ο Άη Βασίλης έχει γίνει εξίσου σημαντικός με τους Μάγους, χωρίς όμως η παρουσία του να παύει να δημιουργεί διάφορες δυσκολίες στους επίδοξους εμψυχωτές του.. Καταρχάς ναγκάζονται να φορούν για μέρες ολόκληρες ένα αφόρητα ζεστό κοστούμι, με μια ακόμη πιο τυραννική γενειάδα, που πρέπει να κολληθεί στο πρόσωπό τους, όταν στο μεξικό εκείνη την εποχή οι θερμοκρασίες ξεπερνούν τους 25 βαθμούς Κελσίου..

Πηγή: Πρωτοχρονιά σε όλο τον κόσμο – Γ. Σμυρνιωτάκης

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s