ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΜΟΥΡΛΙΑ

Παραμονές Χριστουγέννων, η κουζίνα παίρνει φωτιά.. Οι σπιτικοί μας κουραμπιέδες, βγήκαν μούρλια με την παρακάτω συνταγή!
koyrampiedes
Υλικά:

– 1 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο
– 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
– 1 κ. γλ. Baking powder
– 1 φλ. τσαγιού αμύγδαλα ολόκληρα, ξεφλουδισμένα
– 1 σφηνάκι κονιάκ (30 γρ.), ή ότι ποτό της αρεσκείας σας
– 2 βανίλιες
– 6 φλ. τσαγιού αλεύρι
– ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Xτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη, μέχρι να ασπρίσει. Προσθέτουμε τις βανίλιες, το κονιάκ και σιγά σιγά το αλεύρι με το baking powder. Ζυμώνουμε με τα χέρια μας, έως ότου γίνει μια ζύμη όχι σκληρή.
koyrampiedes 2
Ξεκινάμε να φτιάχνουμε κουραμπιέδες. Παίρνουμε μια μπαλίτσα απο τη ζύμη, την πλάθουμε στα χέρια μας σαν ένα στρογγυλό φυλλαράκι ανοιχτό, βάζουμε 3 αμύγδαλα μέσα, κλείνουμε και πλάθουμε το ζυμαράκι μας, σα μπαλίτσα και το βάζουμε στο ταψί. Το ίδιο κάνουμε με όλη τη ζύμη.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, σε προθερμανσμένο φούρνο, για 10 λεπτά.

Τα βγάζουμε απο το φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και αφού τα βάλουμε σε μια ωραία πιατελίτσα, τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
IMG_2806
Σλλλλοουυρρππ… 🙂

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s