ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (2016-2017)

Η Θεσσαλονίκη ετοιμάζεται για τα Χριστούγεννα και όπως φαίνεται, ο στολισμός και οι εκδηλώσεις που θα συνοδεύσουν φέτος τα Χριστούγεννα στην πόλη, »πέφτουν» σε πολύ καλά χέρια.
disney-christmas-christmas-16660796-400-304
Αυτά τα Χριστούγεννα, »τη δύσκολη δουλειά» ανέλαβε ο αρχιτέκτων και σκηνογράφος, Απ. Βέττας, ο οποίος μαζί με την ομάδα του σχεδίασαν ένα παραμυθένιο πάρκο, με κεντρικό κορμό το στολισμό της πλατείας Αριστοτέλους.
Το γιορτινό πλάνο χωρίζει τον άξονα σε ένα ελλειπτικό και σε ένα πληθωρικό σημείο, την πλατεία στην πρώτη περίπτωση και την πλατεία Δικαστηρίων στη δεύτερη.

Στην πλατεία Αριστοτέλους θα βρίσκεται μία φάτνη με μορφές ζώων, στη βάση της οποίας θα βρίσκεται μια γυναίκα η οποία θα κρατά στα χέρια της ένα μωρό.
(Αξίζει να σημειώσουμε, πως, οι κατασκευές της πλατείας, αφαιρετικές στο σύνολο τους, δημιουργούν στιγμιότυπα μικρών εικαστικών και καλλιτεχνικών γεγονότων και έτσι γίνονται γίνονται αφορμές για να συμβούν γύρω τους πράγματα.)
Απέναντι, ένα πλωτό αστέρι θα φωτίζει τα νερά του Θερμαϊκού και θα μεταφέρει το βλέμα του επισκέπτη μέχρι και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπου και θα τοποθετηθεί το ενα από τα συνολικά τέσσερα χριστουγεννιάτικα δέντρα που θα τοποθετηθούν στην πόλη, ενώ, μερικά δέντρα ακόμη, εικαστικά σύνολα, θα στηθούν και σε άλλα σημεία της πόλης.

Καθώς η Αριστοτέλους θα ανεβαίνει, οι κατασκευές πυκνώνουν για να καταλήξουν σε ένα παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο χωριό-αγορά το οποίο θα περικλείει το χώρο ενός λούνα παρκ, πίσω από το άγαλμα του Βενιζέλου. Εκεί ακριβώς, θα βρίσκεται και ο Αη Βασίλης ο οποίος θα περιμένει τους μικρούς του φίλους!

Οσον αφορά στο κέντρο, σε όλο το μήκος αυτού, θα εκτείνονται εναέρια μια σειρά από ιπτάμενα σύμβολα, κάτι μεταξύ ακροβατών και αγγέλων που θα σηματοδοτούν διαρκώς την πορεία προς την κεντρική πλατεία.
xmas-card-disney-inside
Η διασπορά του στολισμού σε όλο το ιστορικό κέντρο με στοιχεία που συνθέτουν ένα γοητευτικό εικαστικό σύμπαν αποτελεί το σκηνικό που θα συντελεστούν μια σειρά από δράσεις που θα λειτουργήσουν ως κάλεσμα προς τους πολίτες να ζήσουν ένα χριστουγεννιάτικο παραμύθι.
Οκτώ μεγάλα αστέρια θα βρεθούν σε καίρια σημεία του κέντρου και μια σειρά εικαστικά στοιχεία αλλά και αξιοποίηση όλων των υφιστάμενων δομών του Δήμου (φωτιστικά σώματα, δέντρα κλπ) ενώ θα δημιουργηθούν στοιχεία υποδοχής των ξένων στο Σ. Σταθμό, τη βίλα Πετρίδη και αλλού. Σκοπός του σχεδίου είναι να απευθύνεται σε όλους τους κατοίκους της πόλης, τους τουρίστες και τους πρόσφυγες.
Στοιχεία που θα τονίζουν το Χριστουγεννιάτικο χαρακτήρα τόσο τη μέρα όσο και τη νύχτα και που θα είναι εντονότερα σε πεζόδρομους και εμβληματικά κτίρια.

Στο σχεδιασμό υπάρχει προοπτική εγκαταστάσεων και στα πέντε σημεία διαμερίσματα της πόλης που θα συνομιλούν με την κεντρική πλατεία και το κόστος όλων υπολογίζεται πως θα αγγίξει τα 500 χιλιάδες ευρώ.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s