ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ (2015-2016

To Ίδρυμα Ευγενίδου περιμένει και αυτά τα Χριστούγεννα μικρούς και μεγάλους στο Ψηφιακό Πλανητάριο και στη Διαδραστική Επιστήμης και Τεχνολογίας.

Από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, το Πλανητάριο θα προβάλει μια σειρά από εντυπωσιακές ψηφιακές παραστάσεις και ταινίες θόλου.

Πρόκειται για τις παραστάσεις:
«Το Άστρο των Χριστουγέννων», «Mαγεμένος Ύφαλος – Kaluoka Hina», «Ο Θάνατος των Δεινοσαύρων», «Παράξενοι Κόσμοι στο Ηλιακό Σύστημα», «Κρυμμένο Σύμπαν», «Κοράλλια και ύφαλοι».

Παράλληλα, συνεχίζεται η έκθεση φωτογραφίας του ελεύθερου δύτη και φωτογράφου Στέφανου Κόντου «Με μια ανάσα: Η Ελλάδα κάτω από την Θάλασσα», που έχει ως θέμα την υποβρύχια φωτογραφία, την ελεύθερη κατάδυση και τον ελληνικό βυθό.

Εξάλλου, κάθε Σάββατο και Κυριακή, από τις 12 Δεκεμβρίου έως τις 31 Ιανουαρίου 2016, καθώς και την περίοδο των εορτών (26-30 Δεκεμβρίου και 2-7 Ιανουαρίου), η Διαδραστική Έκθεση θα γιορτάσει την έλευση του χειμώνα με πειράματα και μουσική.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • Επίδειξη πειραμάτων: «Τα μυστήρια του χειμώνα» (προτείνεται για παιδιά άνω των 8 ετών και ενήλικες, ώρα 13:30 – 14:10).
  • Διαδραστική Αφήγηση: «Νότες, αριθμοί και φράκταλ!» (προτείνεται για παιδιά άνω των 8 ετών και ενήλικες, ώρα 16:30 – 17:00).
  • Διαδρομή για παιδιά από οκτώ έως 12 ετών: «Τι έχετε να πείτε για το φως κ. Νεύτωνα;». Στην ειδικά σχεδιασμένη αυτή διαδρομή οι γονείς γίνονται ξεναγοί και, μαζί με τα παιδιά, ανακαλύπτουν τις βασικές ιδιότητες του φωτός.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s