ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (2015-2016)

Η Θεσσαλονίκη υποδέχεται την πιο αγαπημένη γιορτή!

Τα Χριστούγεννα ήρθαν πιο νωρίς φέτος στη πόλη μας, αφού ο Δήμος σε συνεργασία με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο, σχεδίασαν εορταστικές εκδηλώσεις που αρχίζουν τέλη Νοέμβρη και θα διαρκέσουν περισσότερες από 40 ημέρες.
1
Ετσι, από τις 30 Νοεμβρίου 2015 έως και τις 12 Ιανουαρίου 2016 η Πλατεία Αριστοτέλους, όλος ο άξονας από τη Μητροπόλεως έως την Εγνατία και ο πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας αναμένεται να μετατραπούν σε χώρους δράσεων, κοινωνικών εκδηλώσεων και δημιουργικών εργαστηρίων για παιδιά, ενώ, θα στηθούν παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους.

Στο χώρο της Πλατείας θα στηθεί και θα στολιστεί επίσης το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο της πόλης, ενώ, στην πλατεία θα τοποθετηθεί παγοδρόμιο, καρουζέλ και το σπίτι του Αϊ-Βασίλη.
Θα υπάρχει επίσης το σπίτι των παραμυθιών, ένα τρενάκι, αλλά και μια μεγάλη εξέδρα παραστάσεων για τις εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα τις μέρες που απομένουν μέχρι τη νέα χρονιά.
Μπροστά στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο έχει στηθεί άλλο ένα φυσικό δέντρο, δίπλα απο το ταχυδρομείο για τα γράμματα στον Αγιο Βασίλη.

Αξίζει να αναφέρουμε, πως, η διοίκηση του Κεντρικού Δήμου προχώρησε σε προκήρυξη διαγωνισμού, περίπου 200.000 ευρώ, για τον εορταστικό διάκοσμο.
Έτσι, τα λαμπιόνια θα ανανεωθούν σε κόμβους, πλατείες και οδούς, μετά την απόσυρση των παλιών λόγω φθοράς. Οι νέες κατασκευές θα είναι ελαφρές, χαμηλής κατανάλωσης σε αντίθεση με τις παλαιότερες που ήταν εξαιρετικά ενεργοβόρες.
2
Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει από κρεμαστές μπάλες για το Δημαρχείο, μέχρι τεχνητά δέντρα ύψους 9 μέτρων τα οποία θα στηθούν τόσο στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας όσο και στον κόμβο Παπαναστασίου με Καραμανλή και στα σημεία της Αριστοτέλους που ενώνονται με Εγνατία και Μητροπόλεως. Επιπλέον, αναμένονται φωτεινές ομπρέλες, τρισδιάστατα πακέτα δώρων και πολύχρωμες μπάλες.
Ένα οικολογικό τρένο που θα λειτουργεί με μπαταρίες και με ενέργεια από τον ήλιο θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν μικροί και μεγάλοι στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, εκεί όπου σύμφωνα με τον σχεδιασμό, θα τοποθετηθεί ακόμα ένα καρουζέλ και ένα φυσικό δέντρο στολισμένο ύψους 7 μέτρων.

Τέλος, η Πλατεία Αριστοτέλους θα διακοσμηθεί με γιρλάντες, κατασκευές με αστέρια θα στολίσουν τους κεντρικούς δρόμους της πόλης, ενώ οι κορμοί των πελώριων δέντρων που βρίσκονται στο Βασιλικό Θέατρο θα ντυθούν με φωτάκια!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s