Ω ΕΛΑΤΟΟΟΟΟ!!! – Στον Ταξιάρχη Χαλκιδικής (Χριστούγεννα 2015-2016)

Σε μια πρωτότυπη δράση προχωρούν ελατοπαραγωγοί του Ταξιάρχη Χαλκιδικής, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών Θεσσαλονίκης.  Ετσι, αυτό το Σαββατοκύριακο, 28-29 Νοεβρίου, οι παραγωγοί ανοίγουν τις καλλιέργειες ελάτων τους στο κοινό για να τις επισκεφτεί, να απολαύσει το φυσικό τοπίο και να ενημερωθεί για την οικολογική και οικονομική αξία του ελάτου ως Χριστουγεννιάτικο δέντρο.
Christmas tree
Οι επισκέπτες, θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν το δέντρο που επιθυμούν, σε τιμή χαμηλότερη αυτής που πωλείται στην πόλη και να το πάρουν συσκευασμένο με το όχημά τους για να στολίσουν τα σπίτια του, τιςγιορτινές ημέρες των Χριστουγέννων.
Αξίζει να σημειώσουμε, πως, με κάθε αγορά δέντρου, θα δίνονται και εκπτωτικά κουπόνια για γεύμα και διαμονή σε ξενώνα στον Χολομώντα, ενώ τα δέντρα θα είναι πιστοποιημένα για την προέλευσή τους με τη μολυβδοσφραγίδα του Δασαρχείου Πολυγύρου.

Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Διάλεξε-Υλοτόμησε-Αντιστάθμισε- Πιστοποίησε: μια καινοτομία στην αγορά Χριστουγεννιάτικων Δέντρων της Ελλάδας» με ακρωνύμιο CHO.C.O. project από τις λέξεις CHOose, Cut, Offset και βρίσκεται υπό την αιγίδα της Πράξης ΑγροΕΤΑΚ του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού ΔΗΜΗΤΡΑ.

«Στόχος μας είναι οι επισκέπτες να βιώσουν μια αγροτουριστική εμπειρία, συνδυάζοντας αναψυχή και γνωριμία με τους παραγωγούς» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εμπνευστής της ιδέας, διδάκτορας Κώστας Παπασπυρόπουλος.
Πρόσθεσε μάλιστα ότι τα δέντρα θα πωλούνται προς 15 ευρώ το μέτρο, τη στιγμή που στις μεγάλες πόλεις, η τιμή πώλησής τους ανέρχεται περίπου στα 20 ευρώ το μέτρο.

Οι καλλιέργειες των ελάτων στο πλαίσιο της δράσης ονομάζονται φάρμες CHO.C.O. και για το συγκεκριμένο Σαββατοκύριακο θα είναι ανοιχτές οι φάρμες του Αθανάσιου Καρανταγλή και του Τζίμη, που βρίσκονται πλησίον του κτιριακού συγκροτήματος του πανεπιστημιακού δάσους Ταξιάρχη του ΑΠΘ.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s