ΝΟΡΒΗΓΙΑ – Το Βόρειο Σέλας

Στη Δυτική ακτή της Νορβηγίας, οι κάτοικοι πίστευαν, έως τις αρχές του προηγούμενου αιώνα, ότι το Βόρειο Σέλας είναι ανύπαντρες γριές, που χορεύουν στον ουρανό, κουνώντας τα λευκά μαντήλια τους..

Οι Σουηδοί, πίστευαν, ότι ήταν αντανακλάσεις απο τις δάδες που κρατούσαν οι Λάπωνες, ψάχνοντας τη νύχτα τους ταράνδους τους..

Οι Φινλανδοί, πίστευαν, ότι ήταν Άγγελοι Κυρίου, που κυνηγούσαν τους δαίμονες. Οι Λάπωνες, έκρυβαν γυναίκες και παιδιά, σταματούσαν τα έλκηθρα και μάζευαν τα κουδούνια, για να μη γίνουν αντιληπτοί απο το Σέλας και τους πάρει..

Οι επιστήμονες, σήμερα, θεωρούν, ότι, αυτή η πανδαισία χρωμάτων που βάφει τον ουρανό, οφείλεται στον βομβαρδισμό υψηλών ατμοσφαιρικών στρωμάτων απο ηλεκτρόνια που προέρχονται απο ρεύματα φορτισμένων σωματιδίων απο τον Ήλιο.

Το θέαμα είναι μοναδικό και η Βόρεια Νορβηγία θεωρείται ένα απο τα καλύτερα μέρη στον κόσμο, για να απολαύσει κανείς τη μαγεία που προσφέρει το Βόρειο Σέλας. Η πόλη που βρίσκεται στο ιδανικό μέρος, 225 μίλια βόρεια του Αρκτικού κύκλου, ονομάζεται Τρόμσο.
Oδηγοί, μεταφέρουν όποιον θέλει να θαυμάσει το θέαμα, σε συγκεκριμένα σημεία κατά μήκος της ακτής, απο όπου μπορούν να απολαύσουν καλύτερα αυτο το μοναδικό παιχνίδι της φύσης με τα χρώματα.

Πηγή: TA NEA

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s