ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ με σοκολάτα


Υλικά:

– 1 φλυτζάνι τσαγιού ακατέργαστη ζάχαρη

– 200 γρμ μαργαρίνη

– 3 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι Φαρίνα (φουσκώνει μόνο του)

– ½ φλυτζάνι τσαγιού γάλα φρ;Eσκο

– 4 κ. της σούπας κακάο σκόνη

– 2 κ. του γλυκού Baking Powder

– ½ κ. του γλυκού σόδα

– 1/3 κ. του γλυκού βανίλια

– ½ κ. του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε στο μίξερ την ακατέργαστη ζάχαρη, το αλάτι και τη μαργαρίνη, μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Μετά, διαλύουμε τη σόδα και τη βανίλια στο γάλα και τα προσθέτω στο αρχικό μείγμα.

Ανακατεύω καλά και μετά προσθέτω το αλεύρι (σιγά σιγά), το κακάο και το Baking Powder. Αν δώ ότι το μείγμα γίνεται πολύ σφιχτό, το βγάζω από το μίξερ και το βάζω σε μια λεκανίτσα, ώστε να μπορώ να το ανακατέψω καλύτερα .

Εννοείται, πως αν νομίσετε ότι κάτι θέλει λίγο περισσότερο ή λίγο λιγότερο, μη διστάσετε να το κάνετε.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς.

Όταν το μείγμα μας είναι έτσι όπως το θέλουμε, ξεκινάμε να κάνουμε μπαλίτσες και αν δε θέλουμε τα μπισκοτάκια μας στρογγυλά, τους δίνουμε ότι σχήμα θέλουμε, με τη βοήθεια των έτοιμων σχεδίων, που υπάρχουν στην αγορά.

Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδωμένη λαδόκολλα, ούτως ώστε να μη κολλήσουν από κάτω. Μην αμελήσετε να αφήσετε κάποια απόσταση μεταξύ τους, γιατί φουσκώνουν αρκετά…

Ψήνουμε στους 190, για περίπου 10-15 λεπτά, όμως καί αυτό νομίζω πως θα το κρίνετε εσείς.

Όταν τα βγάλετε από το φούρνο, μπορεί να σας φανούν μαλακά, όμως θα δείτε πως μόλις κρυώσουν λιγάκι, θα γίνουν πολύ τραγανά μπισκοτάκια.

Σλλλουρπ..

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s