ΟΤΑΝ Ο Froggy ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΠΙΤΣΑ – σλιιιρρρππ….

Στην παρακάτω συνταγή μαγειρικής, o Froggy φτιάχνει πίτσα. Μια απλούστατη συνταγή, με ωραιότατο ζυμάρι και πολλά λαχανικά!
syntages
Υλικά για τη ζύμη: 

1/2 κ.αλεύρι
2 χούφτες μαύρο αλεύρι (ολικής άλεσης)
Ξύδι και σόδα
1 φακελάκι μαγιά
Αλάτι (όσο θέλουμε)
Λίγη ζαχαρίτσα (όσο θέλουμε)
Νεράκι – 2 ποτήρια χλιαρό (με το μάτι και ζυμώνοντας, θα καταλάβουμε πόσο θέλει)

Υλικά για τη γέμιση: 

Χυμός ντομάτας
1 π. κρασιού ελαιόλαδο
Αλάτι / Πιπέρι
Ρίγανη
Βασιλικός (είναι όλη η γεύση στην πίτσα)
Λίγη ζαχαρίτσα
1 κ. σούπας μουστάρδα

Εκτέλεση:

Βάζουμε το αλεύρι και τη μαγιά σε μια λεκανίτσα, προσθέτουμε αλάτι, ζάχαρη και ανακατεύουμε με τα χέρια μας. Προσθέτουμε το ξύδι ανακατεμένο με τη σόδα σε ένα μικρό ποτηράκι. Ανακατεύουμε πάλι και ξεκινάμε να ρίχνουμε το νερό, χλιαρό και σιγά σιγά. Ζυμώνουμε με υπομονή!!!! και προσθέτουμε και το λάδι. Μη τσιγκουνευτείτε νερό και λάδι, όσο περισσότερο, τόσο καλύτερη η ζύμη!
Αφού γίνει πολύ μαλακό το ζυμάρι μας, το πασπαλίζουμε με λίγο αλευράκι απο πάνω και το αφήνουμε στη λεκάνη μέσα, με μια πετσετούλα απο πάνω. Καλό θα είναι να το βάλουμε τη λεκανίτσα σε ένα μέρος με λίγο φως. Το αφήνουμε να φουσκώσει.
Pizza1
Στο μεταξύ, τρίβουμε στον τρίφτη όσες τομάτες θέλουμε, αυτό εξαρτάται απο πόσο ντομάτα χυμό θέλετε στην πίτσα σας. Βάζουμε το χυμό σε μια λεκανίτσα, προσθέτουμε το λάδι, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, ρίγανη, μπόλικο βασιλικό και μια γενναία κουταλιά της σούπας μουστάρδα. Ανακατεύουμε καλά και φτιάχνουμε τη σάλτσα μας.

Παίρνουμε το έτοιμο πλέον ζυμάρι μας, το πλάθουμε στο μέγεθος που θέλουμε, το βάζουμε σε ένα καλά λαδωμένο ταψί και κατόπιν στρώνουμε τη σάλτσα μας. Όσον αφορά στο περιεχόμενο της πίτσας, το αφήνω στη φαντασία σας.
Pizza2
Η συγκεκριμένη στη φωτό, (ολίγον ελαφριά) έχει κρεμμύδια ξερά και φρέσκα, πιπεριές και τυρί τριμμένο.

υ.γ. Αν σας περισσέψει πίτσα, μη τη φάτε ντε και καλά όλη, για να μη χαλάσει ή μήπως δε σας αρέσει την επόμενη μέρα..
Βάλτε τα κομμάτια σε σακουλίτσες πολυμπαγκ και ρίξτε τα στην κατάψυξη.. Όποτε επιλέξετε να τα »ξεθάψετε» απο το ψυγείο σας, αρκεί μόνο να τα ζεστάνετε.. Η πίτσα σας θα είναι πεντανόστιμη, όπως την πρώτη ημέρα.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s