ΠΙΤΑΚΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕ ΖΥΜΗ ΚΟΥΡΟΥ (σλουρρρρπ και πάλι σλουρρρρπ)

Υλικά για τη ζύμη:

– 1 κούπα γιαούρτι στραγγιστό (αν δε θέλετε γιαούρτι, μπορείτε να βάλετε φρέσκο γάλα)
– 1/2 αυγό χτυπημένο
– 500 γρμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
– Ελαιόλαδο και βιτάμ φυτικό (1/2 και 1/2 σε ένα ποτήρι του νερού)
– Λίγο αλατάκι

Υλικά για τη γέμιση:

– Φέτα (όσο εμείς θέλουμε)
– Λίγο γιαουρτάκι (1-2 κουταλιές της σούπας)
– Πιπεράκι
– Μοσχοκάρυδο
– Αλατάκι

Εκτέλεση:

Βάζουμε το αλεύρι μας σε μια λεκανίτσα και προσθέοτυμε το βιτάμ και το λάδι. Ανακατεύουμε με τα χέρια μας. Προσθέτουμε το αυγό, το γιαούρτι και όσο αλατάκι θέλουμε εμείς. Πλάθουμε μέχρι να γίνει πολύ μαλακή η ζύμη μας.
IMG_3103
Όσον αφορά τη γέμιση, τρίβουμε τη φέτα ή όποιο τυράκι θέλουμε εμείς να βάλουμε, προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
Τρίβουμε μοσχοκάρυδο απο επάνω, προσθέτουμε και όσο αλάτι/πιπέρι μας ταιριάζει στη γεύση μας. Καλό θα είναι να δοκιμάζετε συνέχεια τη γέμιση, μέχρι να είναι η ιδανική για εσάς.

Με ένα μεγάλο ποτήρι, ή ένα μπωλ, χαράζουμε κάθε ζυμαράκι που πλάθουμε, ούτως ώστε να γίνουν στρογγυλά και τα κάνουμε ομοιόμορφα φεγγαράκια.
IMG_3105
Τοποθετούμε τα τυροπιττάκια μας σε ένα ταψάκι με λαδόκολα και, αν τα θέλουμε ροδοκοκκινισμένα, μπορούμε να τα αλείψουμε με λίγο αυγουλάκι ή γάλα.
Βάζουμε το ταψί στο φούρνο, αφού τον έχουμε προθερμάνει και ψήνουμε γύρω στη μισή ώρα, στους 170 βαθμούς, αλλά και πάλι αυτό θα το δείτε εσείς, διότι οι νέοι φούρνοι διαφέρουν σε πολλά απο τους παλιούς – βλ. φούρνο Froggy 🙂
IMG_3107
Αξίζει να σημειώσουμε, πως, με τη ζύμη κουρού, μπορείς να κάνεις ότι πραγματικά θέλεις… Ο Froggy βούτηξε λίγο σπανάκι που είχε και λίγο πράσο και έκανε μια φουρνιά σπανακοτυροπιττάκια κουρού και μια ακόμη πρασοτυροπιττάκια!!

Γέμιση για σπανακοτυροπιττάκια κουρού:

– Όσο σπανάκι θέλουμε, κομμένο σε μικρά κομματάκια (το βράζουμε πρώτα, αν είναι φρέσκο)
– Όσο φετούλα θέλουμε
– Λίγο γιαουρτάκι (1-2 κουταλιές της σούπας)
– Φρέσκο κρεμμυδάκι
– Άνιθο
– Πιπεράκι
– Αλατάκι

Η ζύμη είναι ακριβώς η ίδια και το αποτέλεσμα είναι το παρακάτω, το οποίο αναμφίβολα αποζημειώνει όλο μας τον κόπο, με το παραπάνω! Να σημειώσουμε, πως, έτσι για αλλαγή, δε ζυμώσαμε μικρά φεγγαράκια, αλλά δέκα μεγαλούτσικα, απίθανα μπουρεκάκια!! (στη φωτογραφία θα δείτε 9, το άλλο το δε πρόλαβε να πάει στην πιατέλα….)
IMG_3117
Γέμιση για πρασοτυροπιττάκια κουρού:
– Όσο πράσο θέλουμε, κομμένο σε μικρές ροδελίτσες (τις τσιγαρίζουμε λιγάκι πριν)
– Όσο φετούλα θέλουμε
– Λίγο γιαουρτάκι (1-2 κουταλιές της σούπας)
– Φρέσκο κρεμμυδάκι
– Άνιθο
– Πιπεράκι
– Αλατάκι

Η ζύμη φυσικά και είναι η ίδια με τα παραπάνω μπουρεκάκια! Να και μια φωτογραφία με τα πρασοτυροπιττάκια.
IMG_3109
Στο τέλος, τα βάλαμε όλα μαζί σε μια πιατέλα ανακατεμμένα, αφού δοκιμάσαμε προηγουμένως, αρκετούτσικα και σκάσαμε!!! ουφ.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s