ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΠΑΓΩΤΟ (Για τα Χριστούγεννα)

Θα χρειαστούμε:

– πανετόνε
– μαρμελάδα φρούτα του δάσους
– σταφύλια χειμωνιάτικα Βεροίας (τα μωβ)
– κλημεντίνες
– φουντούκια
– αμύγδαλα
– φυστίκια Αιγίνης
– 200 γρμ σοκολάτα μαύρη
– 1-2 κιλά παγωτό (ανάλογα με το μπωλ που θα χρησιμοποιήσετε)

φυσικά, μπορείτε να προσθέσετε οτιδήποτε άλλο θέλετε!!!

Εκτέλεση:

Καλύπτουμε με μεμβράνη  ένα μεγάλο μπωλ, (σε σχήμα καμπάνας) και τοποθετούμε στο κάτω μέρος ένα κομμάτι κομμένο στη μέση, πανετόνε.. Συνεχίζουμε να καλύπτουμε όλες τις μεριές του μπωλ με φέτες (κομμένες στο μισό) απο το πανετόνε, τις οποίες έχουμε κόψει με καλό μαχαίρι, για να γίνουν όσο το δυνατόν, λεπτές..
IMG_2828
Αλείφουμε εσωτερικά τις φέτες με τη μαρμελάδα και αφού τελειώσουμε, προσθέτουμε το παγωτό, το οποίο έχουμε φροντίσει να μην είναι πολύ παγωμένο, ούτως ώστε να αλείφεται εύκολα και να μη δημιουργεί κενά.

Προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς, τα σταφύλια και τέλος τις κλημεντίνες. Κατόπιν, προσθέτουμε και το υπόλοιπο παγωτό και σκεπάζουμε με πανετόνε, όσο εμείς κρίνουμε ότι χρειάζεται.
IMG_2825
Παίρνουμε πάλι μεμβράνη, σκεπάζουμε το γλυκό μας και με ένα πιάτο το πατάμε προς τα κάτω για να δέσει ακόμη καλύτερα το μείγμα μας. Το τοποθετούμε στην κατάψυξη, για τουλάχιστον 4-5 ώρες.

Όταν είναι έτοιμο, το βγάζουμε απο τη κατάψυξη και το γυρνάμε ανάποδα, ενώ, πολύ εύκολα αφαιρούμε και τη μεμβράνη που του έχουμε βάλει..
Λιώνουμε τη σοκολάτα μας και περιχύνουμε το γλυκό…

Σλουρπ… 🙂

p.s. Σύντομα, καί η φωτό με τη λιωμένη κουβερτούρα.. 🙂

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s